28 Şubat 2012 Salı

Niğde Defterdarlığı Vergi Haftası'nı Kutluyor


Niğde Defterdarlığı düzenlediği bir takım etkinlikler ve ziyaretle 23'üncü Vergi Haftası kutlamalarına başladı. 

Niğde Defterdarlığı düzenlediği bir takım etkinlikler ve ziyaretle 23'üncü Vergi Haftası kutlamalarına başladı.

Atatürk Meydanı'nda düzenlenen kutlama töreninde, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çelenk sunumu yapıldı. Törenden sonra katılımcılarNiğde Vali Yardımcısı Hacı İbrahimTürkoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Niğde Defterdar Vekili Savaş Yılmaz,Niğde Vergi Dairesi Müdürü Beyhan Özkalalı, NİTSO Başkanı Serdar Ecemiş, Niğde Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Uyanık,Niğde Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Adnan Zeren, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Ekinci, Defterdarlık çalışanları ile Muhasebeci ve Müşavirler'in katıldığı törende Niğde Vergi Dairesi Müdürü Beyhan Özkalalı, "Vergi mükelleflerimizin, çalışanlarımızın, serbest muhasebeci Malimüşavirlerimizin ve tüm yurttaşlarımızın Vergi Haftası'nı kutluyorum." dedi.

Verginin, devletin kamu hizmetlerini karşılamak amacıyla, kişi ve kurumlardan kanun yoluyla tahsil ettiği en sağlıklı kamu geliri olduğunu belirten Özkalalı, "Anayasamızın 73'üncü maddesine göre herkes kamu giderlerini karşılamak üzere, Mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı, maliye politikasının sosyal amacıdır." dedi. "Vergi vatanda oturmanın bedeli değil, vatandaşlar tarafından yerine getirilmesi gereken, kutsal bir görevdir" diyen

Özkalalı, vergi sisteminin ekonomiyle, adalet, eşitlik ve genellik ilkelerine uygun olması gerektiğini dile getirdi. Özkalalı,"Vergi Haftamızın kutlanma amacı; kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılmasını sağlamaktır. Niğde Defterdarlığı olarak misyonumuz bugünün küçüğü yarının büyüğü çocuklarımızı, gençlerimizi ve kamuoyunu vergi konusunda bilinçlendirmek, ayrıca vergisi, sevgisi ve emeği ile ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan mükelleflerimize, çeşitli etkinliklerle bilgiler sunmak, onurlandırmak ve teşekkür etmektir. Bu duygu ve düşüncelerle Vergi Haftamızı kutluyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Niğde Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu'na çeşitli hediyeler sunuldu. - NİĞDE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM YAPABİLİRSİNİZ