22 Şubat 2012 Çarşamba

YOZGAT KIRŞEHİR AKSARAY ULUKIŞLA HIZLI TREN DEMİRYOLU PROJESİYLE UYGULAMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

                     
Yozgat-Kırşehir- Aksaray- Ulukışla hızlı tren demiryolu projesiyle ilgili uygulama projesi çalışmaları tamamlandı            

Karadeniz’i Akdeniz ve Çukurova bölgelerine bağlayacak olan Samsun-Çorum-Yerköy-Kırşehir-Aksaray-Ulukışla arası hızlı tren demir yolu projesi dört ayrı etapta projelendirip, tamamlanacağı bildirildi. Projenin ilk ayağı Kırşehir-Aksaray-Ulukışla arası, ikinci etabını Yerköy-Kırşehir, üçüncü etabını Yerköy-Çorum, dördüncü ve son etabını ise Çorum-Samsun arası oluşturuyor.

Mersin ve Samsun Limanlarını birbirine bağlayacak olan hızlı tren demiryolu projesi ile Kayseri-Ankara, Ankara-Yozgat-Sivas demiryolu projelerinde merkez konumunda bulunan Yerköy ilçesinde Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü tarafından istimlak çalışması yapılarak, Sekili Beldesi yakınlarındaki geniş bir arazinin istasyon merkezi yapılmak üzere tahsis edildiği kaydedildi.

Hazırlanan hızlı tren demiryolu ağı projelerinin hayata geçirilmesi halinde, Orta Anadolu’da üretilen ihraç mallarının Mersin ve Samsun Limanlarına taşınmasında ekonomik açıdan önemli avantaj sağlayacağı kaydedildi. Demiryolu hattı uygulama projesi için 26 Mayıs 2011 tarihinde ihale yapıldığı, Haziran 2011 tarihinde proje hazırlama işine başlandığı öğrenildi. Bu bağlamda hızla gelişen iller kapsamında olan Kırşehir’in mevcut demiryolu şebekesine eklenecek 90 kilometrelik yeni Yerköy-Kırşehir Demiryolu Bağlantı Projesi ile ülkenin sosyal ve ekonomik gelişimine olumlu katkı sağlanacağı ifade edildi. Kırşehir-Yerköy demiryolu hattının uygulama projesi çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM YAPABİLİRSİNİZ