7 Mart 2012 Çarşamba

NİĞDE'DE BİRİ ULUKIŞLAYA YAPILMAK ÜZERE 800 KİŞİLİK 2 ÖĞRENCİ YURDU YAPILACAK

Niğde'de 2012 yılı yatırım programında yer alan 500 yatak kapasiteli öğrenci yurdu ve Ulukışla ilçesinde 300 yatak kapasiteli öğrenci yurdunun yapımın... 


Niğde'de 2012 yılı yatırım programında yer alan 500 yatak kapasiteli öğrenci yurdu ve Ulukışla ilçesinde 300 yatak kapasiteli öğrenci yurdunun yapımının 2012 yılı içerisinde TOKİ ve Çevre Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nce ihalesi yapılarak gerçekleştirileceği bildirildi. İlk etapta Niğde’ye yapılacak yurdun ihalesi TOKİ tarafından içinde bulunduğumuz ay içerisinde yapılacak.


Yurtların Niğde’de yükseköğretim kurumlarında eğitim gören öğrenciler için giderek önemini artıran bir ihtiyaç olduğunu ve özellikle Ulukışla ilçesindeki yüksekokulu kazanan öğrencilerin barınma sorunu nedeniyle kazandıkları bölüme kayıtlarını dondurmak suretiyle devam etmediklerinin altını çizen AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, bütçeleri ayrılan yurt yapımlarının bitirilmesi sürecini de takip ederek projelerin bir an önce bitirilmesi konusunda da aksamaların olmamasını sağlayacaklarını ifade ettiler.


KAVAKLIOĞLU: GENÇLER EĞİTİMİ DÜŞÜNMELİ, SORUNLARI BİZİM SORUNUMUZ


Alpaslan Kavaklıoğlu pek çok alanda olduğu gibi gençlik ve spor alanında da Niğde’ye yatırımların gerçekleştirilmesine devam edeceklerini belirterek yakında yeni müjdeler vereceklerini belirtti. Yeni yapılacak yurtların 800 yatak kapasitesiyle önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini vurgulayarak Niğde’ye hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Kavaklıoğlu, gençlerin eğitimlerini verimli bir şekilde tamamlamalarına imkan sağlamalarını görev bildiklerini kaydederek onların sorunlarını kendi sorunları bildiklerinin altını çizdi. Kavaklıoğlu açıklamasında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a da özel ilgi ve desteklerinden ötürü teşekkürlerini sunduğunu belirtti.


SELVİ: GENÇLERİMİZİN İYİ EĞİTİM ALMASINA ÇABA GÖSTERİYORUZ


AK Parti iktidarının gençlere büyük önem verdiğini belirten Selvi, "Gençlerimizin iyi eğitim alması için gereken koşulları oluşturmak için çaba gösteriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız bu anlamda Niğde genelinde ciddi yatırımlara imza atacak. Niğde merkeze 500 öğrenci kapasiteli, Ulukışla ilçesine 300 öğrenci kapasiteli yükseköğretim yurdu yapılacak. Yurt kompleksinde etüt odaları, yemekhane gibi alanlar yeralmakla birlikte odalarda banyo, wc, televizyon, çalışma masaları, öğrenci dolapları vb. imkanlar olacak." dedi.


CİHAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM YAPABİLİRSİNİZ