14 Nisan 2012 Cumartesi

ULUKIŞLA'DA KUTLU DOĞUM ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Niğde’nin Ulukışla ilçesinde, müftülük tarafından organize edilen Kutlu Doğum etkinlikleri, bayanlara yönelik ilk programla başladı. 



Niğde’nin Ulukışla ilçesinde, müftülük tarafından organize edilen Kutlu Doğum etkinlikleri, bayanlara yönelik ilk programla başladı. Ulukışla Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen programa büyük ilgi yaşandı.


Kur'an tilaveti ile başlayan programda, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yılki kutlu doğum etkinlikleri için hazırlanan sinevizyon izletildi. Peygamber Efendimiz (sas)’in farklı özelliklerinin anlatıldığı programda okunan ilahi ve şiirler çok beğenildi. Birçok katılımcının ayakta izlemek zorunda kaldığı programda ayrıca hadis ezberleme yarışmasının ödülleri de dağıtıldı.


Ulukışla Müftüsü Kuddusi Uysal, yaptığı kısa konuşmada, bu hafta içinde yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi. Buna göre, salı günü Ulukışla’ya bağlı Hüsniye köyünde, Çarşamba günü yine Ulukışla’ya bağlı Hasangazi köyünde Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlenecek.


Bu arada, bir grup gönüllü tarafından yine Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde başlatılan Peygamber Efendimiz’e (sas) salavat getirme kampanyası da bütün hızıyla devam ediyor. Gönüllülerin verdiği bilgiye göre, şu ana kadar Ulukışla ve çevre köylerde okunan salavat 20 milyonu geçmiş durumda. Asıl etkinliklerin düzenleneceği 20 Nisan’a kadar bu sayının 40 milyonu aşması bekleniyor. Bu da Ulukışla ilçesinin nüfusunun yaklaşık 5 bin katı demek.




CİHAN


Kaynak: Cihan Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM YAPABİLİRSİNİZ