20 Şubat 2012 Pazartesi

ULUKIŞLALILAR YENİ TOKİ KONUTLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

 

Niğde’nin Ulukışla ilçesinde yapımına başlanacak TOKİ konutları için ön talep toplanmaya devam ediliyor. Bu kapsamda Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Ulukışla Kaymakamı Ozan Gazel, Ulukışla’ya bağlı belde belediye başkanları, köy muhtarları, çeşitli siyasi parti dernek ve vakıf temsilcileri ile vatandaşların katıldığı toplantıda TOKİ Ön Talep Sorumlusu Abdullah Gümüşay bir sunum gerçekleştirdi. Ulukışla Kaymakamı Ozan Gazel yaptığı konuşmada Ulukışla’nın konut ihtiyacına cevap verilebilmesi, Ulukışla’nın kentsel dönüşüm ve ekonomisine katkıda bulunması için bu projeyi önemsediklerini belirtti. Ulukışla’nın yayla turizmi için önemli yerlerden biri olduğunu ifade eden Gazel, “İlçemizde yüksekokul var, ama öğrenci mevcudu gittikçe düşüyor. Bunun nedeni öğrencilerin kalacakları nitelikli kaloriferli dairelerin bulunmaması. Bunun çözümü için de TOKİ ile bu ihtiyacın karşılanması gerekiyor. Ayrıca yayla turizmi ilçemizin gelişmesi adına önemli bir mesele, bunu iyi değerlendirmek lazım. Bu projenin gerçekleşmesi için sizden destek bekliyorum.” dedi.

Ulukışla’da konut kiralarının halen 400-450 TL civarında olduğunu hatırlatan TOKİ ön talep sorumlusu Abdullah Gümüşay, konutların Tekneçukurkaşı mevkiinde yapılacağını ve ortalama 72 bin TL ile 102 bin TL arasında olacağını belirtti. Gümüşay, TOKİ’den ev alacakların kira öder gibi ev sahibi olma imkânına kavuşacağını söyledi. 

Yapılacak 2+1 şeklindeki daireler 85 m2 olacak ve 72 bin TL’den satışa sunulacak. 3+1 daireler ise 120 m2 civarında olacak ve tahminen 102 bin TL’den satılacak. Şu ana kadar 20 civarında başvurunun yapıldığı projenin başlayabilmesi için en az 96 başvuru olması gerekiyor. 

Konutların merkeze uzaklığının eleştiri konusu yapıldığı toplantıda Gümüşay, diğer ilçelerden örnek vererek Bor ilçesindeki TOKİ’nin uzaklığının 6 km, Niğde TOKİ’nin 5 km, Ulukışla’da yapılacak konutların ise yerleşim birimine 1,2 km uzaklıkta olduğuna dikkat çekti. Projenin hayata geçirilmesi durumunda Niğde-Ulukışla dolmuş hattı güzergâhının uzatılabileceği konuşuluyor. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM YAPABİLİRSİNİZ